Kundeservice

Kurv  

Ingen varer

0,00 DKK Forsendelse
0,00 DKK I alt

Kurv Til betaling

Nyhedsbrev

Tagpap

Hvad er tagpap?

Tagpap er noget af det mest udbredte tag du kan finde, og kan fås i mange former og farver. Det er forholdsvis nemt at installere, og er populært ved både gør det selv manden og håndværkeren.  Dets lave pris og lange holdbarhed gør tagpap til et yderst attraktivt tag.

Mange gør det derfor nu også selv, når de ligger deres tag, da der ikke længere skal bruges ild. Der findes forskellige guides på nettet, som viser hvordan du ligger tagpappet. Hvis du f. eks. Skal ligge tagpap på dit legehus eller udhus, er det overkommeligt hvis man har håndværkerbaggrund.

Hvilke fordele har denne type tag?

Lave omkostninger: Tagpaps lange levetid og lave pris, er der ikke meget tag der kan matche. Tagpap er sammenlignet med andre tagtyper let, forholdsvis billigt at få sat på og med shingles eller dobbeltklæbende tagpap, behøver der ikke længere ild til montage.  Du får meget tag for pengene, som kan holde op til 40 år.

Lav vedligeholdelse: Er dit tagpap monteret korrekt, og af god kvalitet så er der næsten ingen vedligeholdelse. Hvis det skulle ske at dit tag får en skade, kan taget desuden udbedres uden de store omkostninger, da det er muligt at udskifte shingles. 

Modstandsdygtig overfor vind og vejr: Tagpap er yderst holdbart og egner sig godt til meget omskifteligt vejr, som vi kender i Danmark.  

Nemt at arbejde med: Tagpap ses generelt som noget der er let at arbejde med, og kan benyttes på mange typer tag. Nye former for tagpap gør desuden at både underpap og overpap bliver lagt i en rulle, uden du skal bruge en gasbrænder.

Kan man selv lægge et tagpaptag?

Som med mange ting, så kræver det snilde at lægge et tag og sådan er det også med et tagpaptag. Dog findes der mange guide til hvordan taget skal lægges, så har du mod på det er det bare at komme i gang. Der skal ikke længere bruges ild til, som der skal ved andre typer tag. Du kan læse vores guide til hvordan man ligger tagpap shingles

Hvilke typer tagpap kan man få?

Shingles:

Shingles er en tagpaptype hvor tagpappet er skåret ud i former, som passe til hinanden. Man ligger sine tagpapshingles oven på hinanden, hvilket giver et flot tag. Disse er lette at bruge og hvis en bliver beskadiget, er det muligt at udskifte dem.

Selvklæbende:

Selvklæbende tagpap virker ved at overpap og underpap er sat sammen i samme rulle, hvor det så er muligt at klistre dem sammen. Her slipper du for at skulle bruge ild, når du skal klistre overpappet til underpappet.

Tagpap overpap:
Dette er den traditionelle tagpap, som er blevet brugt i mange år. Her skal man dog først ligge underpap, for derefter at ligge overpappet. Overpappet ligges ved brug af ild, hvor man brænder det til underpappet eller via en klæbekant. 

Hvad er holdbarhed / levetid på tagpap

Alle tage skal skiftes på et tidspunkt, hvilket oftest skyldes de påvirkninger taget bliver udsat for i vind og vejr samt hvilket type tag det ligger på. Hvis tagpappet eksempelvis ligger på et legehus, vil der typisk blive klatret ovenpå det, og dermed vil der bliver hurtigere blive slidt, end hvis det lå på et værksted eller udhus.

Hvornår skal et tagpaptag skiftes?

Typisk vil man ved tage der er over 20 år gamle, overveje om det skal skiftes.  Hvis du ikke har stor erfaring i at se om det er tid til at skifte dit tag, kan du enten ringe til en professionel, eller se efter følgende:

Hvis taget er slidt, sprækket, mangler shingles eller det mineral granulat som beskytter taget, så er det på tide at skifte det. Det er dog vigtigt at når du undersøger dit tag, at du ikke går på det. Hvis du kigger på dit loft, kan du ved at lyse op på taget, se om der er våde pletter, som kan indikere at taget er ved at være utæt.

Hvor kan tagpap købes og bør man købe det billige?

Tagpap kan købes i dit lokale byggecenter, eller igennem nettet. Du kan typisk spare mange penge, ved at købe dit tagpap online. Samtidig er der mulighed for at få det leveret til døren, via et af de danske fragtfirmaer. Du er stadig dækket af købeloven når du køber online, så du er sikker hvis du får en mangelfuld vare.

Man kan sagtens købe det billige, man skal dog sørge for at vælge en god leverandør. Mange netbutikker kan tilbyde billigt kvalitetstagpap da deres omkostninger til lager ikke er store. Sørg derfor for at vælge en leverandør, hvor du er sikker på at de står inde for de produkter som de sælger, hvor der også er styr på levering.